22 Αυγούστου 2016

ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ 13 Αυγούστου 2016 ημέρα Σάββατο και ώρα 18.00
Τακτική Γενική Συνέλευση [ Αριθμός πρόσκλησης 05/23-06-2016]
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ και ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Κυρίες και κύριοι εκ μέρους του Δ.Σ. της ΚΙΝΗΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΒΕΛΑΝΙΔΙΩΝ σας καλησπερίζω και σας καλωσορίζω στην αποψινή Γενική συνέλευση με μόνο θέμα τον απολογισμό του Δ.Σ. και της εξελεγκτικής επιτροπής. Πριν προχωρήσουμε θα πρέπει να εκλέξουμε το προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης να διαπιστωθεί η απαρτία σύμφωνα με το καταστατικό.

Ορίζεται το προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΑ ΑΘΑΝΑΣΑΚΟΥ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΑΒΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΥ
ΜΕΛΟΣ: ΕΥΓΕΝΙΑ ΣΤΑΘΑΚΗ

Αφού διαπιστώθηκε η νόμιμη απαρτία μετά την ανάγνωση του καταλόγου η πρόεδρος της Γ.Σ έδωσε τον λόγο στην πρόεδρο του Δ.Σ. η οποία είπε τα εξής:
Πριν προχωρήσουμε τον απολογισμό θα ήθελα να σας γνωρίσω τα μέλη του Δ.Σ. και της εξελεγκτική επιτροπής που απόψε απολογούνται

ΠΡΟΕΔΡΟΣ- ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ- ΜΑΡΘΑ ΚΑΡΑΝΤΖΗ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ- ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΝΟΥΠΑ
ΤΑΜΙΑΣ- ΧΑΡΑΜΗ ΜΑΡΙΑ
ΜΕΛΟΣ -ΜΑΡΙΑ ΓΑΒΡΙΛΗ

ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΤΑΒΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΩΣΤΑΚΟΥ


ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΥΛΛΛΟΓΟΥ
Είναι η Τρίτη γενική συνέλευση που γίνεται με το θέμα αυτό μετά την ίδρυση του συλλόγου για τούτο και θα αναφερθούμε απολογιστικά στα όσα έγιναν μέσα στο 2015.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Στις αρχές Γενάρη του 2015 όπως κάθε χρόνο κόψαμε την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα με μεγάλη συμμετοχή.
Τη Λαμπροβδομάδα κάναμε τον Πασχαλινό μας Καφέ
Πραγματοποιήσαμε δύο εκδρομές μια διήμερη στα Μετέωρα και μία μονοήμερη στην Αγία Θεοδώρα
Κατά την καλοκαιρινή περίοδο κάναμε δύο εκδηλώσεις την «τσιπουροκάτασταση» στις 6 Αυγούστου και την «Γιορτή της Βετούλας» στις 27 Αυγούστου με πολύ μεγάλη συμμετοχή του κόσμου.
Επίσης σε συνεργασία με το Νομικό πρόσωπο του Δήμου και τον σύνδεσμο Βελανιδιωτών στο προαύλιο του Σχολείου πραγματοποιήθηκαν διάφορες εκδηλώσεις για τα παιδιά .
Συμμετείχαμε με παραδοσιακό φαγητά στην εκπομπή στον «ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ»
Τον Οκτώβριο πραγματοποιήσαμε τον «Γιορτή το Κρασιού» που τείνει να γίνει θεσμός με πολύ συμμετοχή και κέφι
Τα Χριστούγεννα συμμετείχαμε στο Χριστουγεννιάτικο χωριό της Δημοτικής Ενότητας Βοιών του Δήμου Μονεμβασιάς στη Νεάπολη με δικό μας περίπτερο τα έσοδα τα οποία διατέθηκαν στο ΚΔΑΠ-ΜΕΑ του δήμου μας.
Και βέβαια ανελλιπώς και με θρησκευτική ευλάβεια τηρήθηκε καθόλη την διάρκεια του έτους ο καθιερωμένος Σαββατιάτικος καφές της Κίνησης .
Από όλα αυτά διαπιστώνεται ότι ο σύλλογος έχει αναπτύξει μια πλούσια δραστηριότητα σε πολλά επίπεδα και συμμετέχει ενεργά σε όλα τα προβλήματα
Με τα έσοδα από τις δραστηριότητες αγοράσαμε τραπέζια για τις εκδηλώσεις μας , αγοράσαμε και δωρίσαμε εξοπλισμό για την πυροπροστασία του χωριού όπως [ χορτοκοπτικό μηχάνημα και αλυσοπρίονο] αγοράσαμε πετρέλαιο για την εκκλησία μας.

Τελευταίο άφησα την διαρκή προσπάθεια που κάνουμε για την αναβάθμιση του λαογραφικού μουσείου το οποίο όπως έχετε διαπιστώσει έχει αλλάξει μορφή με τη δημιουργία του παταριού και ήδη έχει ξεκινήσει το ενδιαφέρον για την επισκεψιμότητά του , αφού ήδη κατά το προηγούμενο έτος το επισκέφθηκαν το φιλόπτωχο ταμείο του Ιερού ναού Αγία Τριάδος Νεαπόλεως , το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ του δήμου μας, με πολύ καλές κριτικές και θέλουν να το επισκεφτούν και άλλοι σύλλογοι και σχολεία της περιοχής. Για τούτο θα ήθελα να σας ζητήσω να μας βοηθήσετε στην προσπάθειά μνας αυτή με την αναζήτηση παλαιών αντικειμένων για τον εμπλουτισμό του μουσείου.

Κλείνοντας θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά για την συνεχή στήριξη διότι δίχως αυτή δεν θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε και βέβαια να ευχαριστήσω τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και της εξελεγκτικής επιτροπής για την άριστη συνεργασία , σας ευχόμαστε Καλή συνέχεια και σας καλώ να εγκρίνετε τον διοικητικό απολογισμό.

Θα ακολουθήσει ο Οικονομικός απολογισμός από την Ταμία κ. Μαρία Χαραμή και είμαστε στην διαθεσή σας για οποιαδήποτε απορία.
Ακολούθησε ο οικονομικός απολογισμός από την ταμία κ. Μαρία Χαραμή ο οποίος έχει ως εξής:
ΕΣΟΔΑ
ΠΟΣΟ
ΕΞΟΔΑ
ΠΟΣΟ




Στήλη1
Στήλη2
Στήλη3
Στήλη4

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015
             ΚΙΝΗΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΒΕΛΑΝΙΔΙΩΝ
ΕΙΣΦΟΡΕΣ
700,00
ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ
19,00
ΚΑΦΕ ΠΑΣΧΑ-ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΣ
230,00
ΚΑΦΕΣ ΠΑΣΧΑ - ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ
95,58
ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΕΤΕΩΡΑ
4.047,00
ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΕΤΕΩΡΑ
3.047,00
ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΑ
750,00
ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΑ
600,00
ΤΣΙΠΟΥΡΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
1.295,00
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΤΑ
1.072,89
ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΣ
560,00
ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ
944,15
ΒΕΤΟΥΛΕΣ
1.660,00
DJ
50,00
ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΔΗΜΟΥ
5.000,00
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΔΗΜΟΥ
3.760,00
ΔΩΡΕΕΣ
70,00
ΔΩΡΕΑ Ι.Ν  ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΗΣ
400,00
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ
431,38
ΚΑΣΕΛΑ ΓΙΑ ΛΟΤΑΡΙΑ
353,00
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ ΤΗΝ 01/01/2015
1.431,05
ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ
150,00


ΑΓΟΡΑ ΑΦΡΙΓΑΝΤΙΡΑ
300,00


ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΡΑΠΕΖΙΩΝ
1.250,39


ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ
110,24


ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ
463,68


ΔΩΡΕΑ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΣ
553,50




ΣΥΝΟΛΟ
16.174,43
ΣΥΝΟΛΟ
13.169,43









ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΣΤΙΣ 31/12/2015
3.005,00


ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ Της ΚΙΝΗΣΗΣ








Στη συνέχεια η Γενική συνέλευση ομόφωνα ενέκρινε τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό και απάλλαξε το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη της Εξελεγκτικής επιτροπής από κάθε ευθύνη .
Αφού εξαντλήθηκε το θέμα της ημερήσιας διάταξης το προεδρείο κήρυξε το πέρας των εργασιών της Γενικής συνέλευσης και συνέταξε το παρόν πρακτικό το οποίο και υπογράφεται.

Τα μέλη του προεδρείου της Γενικής Συνέλευσης

Η πρόεδρος                        Η Γραμματέας               Το μέλος
Αρ. Αθανασάκου        Χρ. Ταβαντζοπούλου      Ευγ. Σταθάκη



Η Κίνηση Γυναικών Βελανιδίων αποδεικνύει με τις δραστηριότητες της την σπουδαιότητα ενός συλλόγου σε μια μικρή κοινωνία αλλά και την πραγματική ανάγκη της κοινωνίας να υπάρχει ένας σύλλογος που θα ενώνει, θα διασκεδάζει και θα ψυχαγωγεί χωρίς να υπάρχει απώτερος σκοπός.
Λίγα λόγια για τα Βελανίδια. Το χωριό βρίσκεται κτισμένο στο νοτιότερο άκρο του ορεινού όγκου του Πάρνωνα. Από τα Βελανίδια μπορεί να επισκεφτεί κανείς τη βόρεια πλευρά του Κάβο-Μαλέα και το φάρο του, που χτίστηκε το 1860 και είναι ένας από τους παλαιότερους αλλά και τους τελειότερους της Μεσογείου.
Τα Βελανίδια είναι οικισμός των Βυζαντινών χρόνων, κάτι που μαρτυρά το πλήθος των βυζαντινών ναών που είναι διάσπαρτοι σε όλη την έκταση. Πιθανότατα ο οικισμός που δημιουργήθηκε περί το 1718 στη θέση ‘Παλιοκαμάρες είναι συνένωση πολλών μικρότερων και παλαιοτέρων κάτι που εξηγείτε από την ανάγκη των ανθρώπων εκείνης της εποχής για την δημιουργία πιο οργανωμένων οικισμών.
Τι μπορείτε να δείτε και να θαυμάσετε στα Βελανίδια! Μπορείτε να κολυμπήσετε στις πανέμορφες γνωστές αλλά και κρυφέςπαραλίες, Μπορείτε να επισκεφτείτε τα δεκάδες μικρά εξωκκλήσια, τα περισσότερα κατασκευασμένα μεταξύ 12ου - 14ου αιώνα, Στο ύψωμα πάνω από τα Βελανίδια μπορείτε να επισκεφτείτε το 'ΕΡΓΟ' πρόκειται για ένα συγκρότημα στρατιωτικών κτιρίων που κατασκευάστηκε το 1942 από τους Γερμανούς, Ο φάρος του Κάβο Μαλέα ένα στολίδι πρόσφατα ανακαινισμένος και χαρακτηρισμένος ως ιστορικό και διατηρητέο μνημείο της σύγχρονης ιστορίας, σε ένα θρυλικό ακρωτήρι σας περιμένει να τον επισκεφτείτε και να απολαυσετε το απέραντο γαλάζιο.

Είδατε περισσότερο