Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2016


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Η Κ.Γ.Β. εκφράζει τις ευχαριστίες της σε όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης της «ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΒΕΤΟΥΛΑΣ» Της 20Ης Αυγούστου 2016 και ιδιαίτερα ευχαριστεί

Α] τους χορηγούς των δώρων της λαχειοφόρου ήτοι:

1. Τον Γιατρό Πάνο Ντούνα [Ιατροδιάγνωση – Λεωφόρος Ηρακλείου 461 ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ]
2. Τον Παναγιώτη Καρατζή και την εταιρεία ΑΝΜΕΖ
3. Τον Μάνο Σαλή
4. Την Αναστασία Γλαντζή
5. Τον Ελευθέριο Αλεξάκη και
6. Την Μαρία Σφακιανού

Β] Για τις προσφορές τους

1. Τον Λιβανό Παναγιώτη
2. Τον Γεώργιο Δελακοβία
3. Τον Γεώργιο Κουτσούκαλη και
4. Την Ποτούλα Οικονόμου- Λιβανού

Και Τέλος όσους βοήθησαν εθελοντικά

1. Ευριδίκη Κωστάκου
2. Μυρτιά Βαρδουνιώτη- Κουτσούκαλη
3. Παναγιώτη Λιβανό
4. Κέλλυ Οικονόμου και
5. Χριστίνα Αλεξανδρή
6. Ζαφειρούλα Καρατζή Ανδρεσάκη

Και τους ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ και νάνε καλά και του χρόνου.

Τέλος ενημερώνουμε ότι ο λαχνός 656 που κερδίζει το ιατρικό ΤΣΕΚ –ΑΠ δεν βρέθηκα και όποιος το έχει παρακαλούμε να επικοινωνήσει με την Κ.Γ.Β.


Λίγα λόγια για τα Βελανίδια. Το χωριό βρίσκεται κτισμένο στο νοτιότερο άκρο του ορεινού όγκου του Πάρνωνα. Από τα Βελανίδια μπορεί να επισκεφτεί κανείς τη βόρεια πλευρά του Κάβο-Μαλέα και το φάρο του, που χτίστηκε το 1860 και είναι ένας από τους παλαιότερους αλλά και τους τελειότερους της Μεσογείου.
Τα Βελανίδια είναι οικισμός των Βυζαντινών χρόνων, κάτι που μαρτυρά το πλήθος των βυζαντινών ναών που είναι διάσπαρτοι σε όλη την έκταση. Πιθανότατα ο οικισμός που δημιουργήθηκε περί το 1718 στη θέση ‘Παλιοκαμάρες είναι συνένωση πολλών μικρότερων και παλαιοτέρων κάτι που εξηγείτε από την ανάγκη των ανθρώπων εκείνης της εποχής για την δημιουργία πιο οργανωμένων οικισμών.
Τι μπορείτε να δείτε και να θαυμάσετε στα Βελανίδια! Μπορείτε να κολυμπήσετε στις πανέμορφες γνωστές αλλά και κρυφέςπαραλίες, Μπορείτε να επισκεφτείτε τα δεκάδες μικρά εξωκκλήσια, τα περισσότερα κατασκευασμένα μεταξύ 12ου - 14ου αιώνα, Στο ύψωμα πάνω από τα Βελανίδια μπορείτε να επισκεφτείτε το 'ΕΡΓΟ' πρόκειται για ένα συγκρότημα στρατιωτικών κτιρίων που κατασκευάστηκε το 1942 από τους Γερμανούς, Ο φάρος του Κάβο Μαλέα ένα στολίδι πρόσφατα ανακαινισμένος και χαρακτηρισμένος ως ιστορικό και διατηρητέο μνημείο της σύγχρονης ιστορίας, σε ένα θρυλικό ακρωτήρι σας περιμένει να τον επισκεφτείτε και να απολαυσετε το απέραντο γαλάζιο.

Είδατε περισσότερο