Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2017

Ιστιοφόρο σκάφος, στο οποίο επιβαίνουν 71 μετανάστες-πρόσφυγες, βρίσκεται αυτήν την ώρα στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά από τα Βελανίδια, γίνονται όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται για την μεταφορά τους σε πρόχειρη δομή στη Νεάπολη χωρίς να είναι γνωστό ακόμη αν θα γίνει δια θαλάσσης ή θα μεταφερθούν στο αλιευτικό καταφύγιο Βελανιδίων και μετά οδικώς στην Νεάπολη.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για κάποιον από τους παράτυπους μετανάστες να ζητεί βοήθεια μέσω κινητού τηλεφώνου. Στη θαλάσσια περιοχή  πλησίον του ιστιοφόρου βρίσκονται ένα φορτηγό πλοίο , ένα πλοίο μεταφοράς οχημάτων και πλωτά του Λιμενικού.
22:10 Το σκάφος τελικά κατευθύνεται στο αλιευτικό καταφύγιο Βελανιδίων
22:47 Πληροφορίες ότι εντός του σκάφους βρίσκονται και δύο διακινητες
00:36 το σκάφος έδεσε με ασφάλεια στο αλιευτικό καταφύγιο Βελανιδίων 
Λίγα λόγια για τα Βελανίδια. Το χωριό βρίσκεται κτισμένο στο νοτιότερο άκρο του ορεινού όγκου του Πάρνωνα. Από τα Βελανίδια μπορεί να επισκεφτεί κανείς τη βόρεια πλευρά του Κάβο-Μαλέα και το φάρο του, που χτίστηκε το 1860 και είναι ένας από τους παλαιότερους αλλά και τους τελειότερους της Μεσογείου.
Τα Βελανίδια είναι οικισμός των Βυζαντινών χρόνων, κάτι που μαρτυρά το πλήθος των βυζαντινών ναών που είναι διάσπαρτοι σε όλη την έκταση. Πιθανότατα ο οικισμός που δημιουργήθηκε περί το 1718 στη θέση ‘Παλιοκαμάρες είναι συνένωση πολλών μικρότερων και παλαιοτέρων κάτι που εξηγείτε από την ανάγκη των ανθρώπων εκείνης της εποχής για την δημιουργία πιο οργανωμένων οικισμών.
Τι μπορείτε να δείτε και να θαυμάσετε στα Βελανίδια! Μπορείτε να κολυμπήσετε στις πανέμορφες γνωστές αλλά και κρυφέςπαραλίες, Μπορείτε να επισκεφτείτε τα δεκάδες μικρά εξωκκλήσια, τα περισσότερα κατασκευασμένα μεταξύ 12ου - 14ου αιώνα, Στο ύψωμα πάνω από τα Βελανίδια μπορείτε να επισκεφτείτε το 'ΕΡΓΟ' πρόκειται για ένα συγκρότημα στρατιωτικών κτιρίων που κατασκευάστηκε το 1942 από τους Γερμανούς, Ο φάρος του Κάβο Μαλέα ένα στολίδι πρόσφατα ανακαινισμένος και χαρακτηρισμένος ως ιστορικό και διατηρητέο μνημείο της σύγχρονης ιστορίας, σε ένα θρυλικό ακρωτήρι σας περιμένει να τον επισκεφτείτε και να απολαυσετε το απέραντο γαλάζιο.

Είδατε περισσότερο