Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2017

Αίσιο τέλος είχε η αποστολή διάσωσης των παράνομων μεταναστών - προσφύγων από τους άντρες του λιμενικού σώματος.

Οι άντρες και οι γυναίκες του λιμεναρχείου Νεάπολης κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες να ρυμουλκήσουν το ακυβέρνητο ιστιοπλοϊκό και να το δέσουν με ασφάλεια στο αλιευτικό καταφύγιο Βελανιδίων λίγο μετά τα μεσάνυκτα της Κυριακής προς Δευτέρα.

Στο χώρο του αλιευτικού καταφυγίου τους άντρες του λιμενικού συνέδραμαν Βελανιδιώτες αλιείς που βοήθησαν στη πρόσδεση του σκάφους και άντρες της αστυνομίας για την διαχείριση του πλήθους, στο χώρο επίσης βρισκόταν ο ιατρός κύριος Τάντουλος για παν ενδεχόμενο και την μεταφορά των μεταναστών ανέλαβε ο Δήμος Μονεμβασίας με το λεωφορείο του δήμου.

Οι άντρες του λιμενικού συνέλαβαν δυο άντρες με την κατηγορία της διακίνησης οι οποίοι βρίσκονταν στο πλήθος και προσπάθησαν μάταια να αποδράσουν.

Δείτε το αποκλειστικό ΒΙΝΤΕΟ στο Velanidia Web TV


Λίγα λόγια για τα Βελανίδια. Το χωριό βρίσκεται κτισμένο στο νοτιότερο άκρο του ορεινού όγκου του Πάρνωνα. Από τα Βελανίδια μπορεί να επισκεφτεί κανείς τη βόρεια πλευρά του Κάβο-Μαλέα και το φάρο του, που χτίστηκε το 1860 και είναι ένας από τους παλαιότερους αλλά και τους τελειότερους της Μεσογείου.
Τα Βελανίδια είναι οικισμός των Βυζαντινών χρόνων, κάτι που μαρτυρά το πλήθος των βυζαντινών ναών που είναι διάσπαρτοι σε όλη την έκταση. Πιθανότατα ο οικισμός που δημιουργήθηκε περί το 1718 στη θέση ‘Παλιοκαμάρες είναι συνένωση πολλών μικρότερων και παλαιοτέρων κάτι που εξηγείτε από την ανάγκη των ανθρώπων εκείνης της εποχής για την δημιουργία πιο οργανωμένων οικισμών.
Τι μπορείτε να δείτε και να θαυμάσετε στα Βελανίδια! Μπορείτε να κολυμπήσετε στις πανέμορφες γνωστές αλλά και κρυφέςπαραλίες, Μπορείτε να επισκεφτείτε τα δεκάδες μικρά εξωκκλήσια, τα περισσότερα κατασκευασμένα μεταξύ 12ου - 14ου αιώνα, Στο ύψωμα πάνω από τα Βελανίδια μπορείτε να επισκεφτείτε το 'ΕΡΓΟ' πρόκειται για ένα συγκρότημα στρατιωτικών κτιρίων που κατασκευάστηκε το 1942 από τους Γερμανούς, Ο φάρος του Κάβο Μαλέα ένα στολίδι πρόσφατα ανακαινισμένος και χαρακτηρισμένος ως ιστορικό και διατηρητέο μνημείο της σύγχρονης ιστορίας, σε ένα θρυλικό ακρωτήρι σας περιμένει να τον επισκεφτείτε και να απολαυσετε το απέραντο γαλάζιο.

Είδατε περισσότερο