Κυριακή, 18 Ιουνίου 2017

Αγαπητοί συμπατριώτες και φίλοι

Την προσεχή Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017, το Κέντρο Έρευνας και Προβολής της Εθνικής Μουσικής "Σίμων Καράς" διοργανώνει μια σημαντική εκδήλωση για τη μουσική παράδοση της Πελοποννήσου, στην οποία θα παρουσιαστεί το cd "Πελοπόννησος, Ηχογραφήσεις Σίμωνα Καρά 1975-1976".

...Με τη στήριξη πολλών πελοποννησιακών συλλόγων και φορέων, μεταξύ των οποίων και η Ομοσπονδία των Βατικιώτικων Συλλόγων Αττικής.

Όλες οι πληροφορίες στα συνημμένα αρχεία.

Ας είμαστε όλοι εκεί για να στηρίξουμε αυτήν την τόσο σημαντική για τον τόπο μας και τη μουσική παράδοση της Πελοποννήσου, προσπάθεια!


Το ΔΣ της Ομοσπονδίας των Βατικιώτικων Συλλόγων Αττικής.Μια εκδήλωση του ΚΕΠΕΜ
για τη μουσική παράδοση της Πελοποννήσου.

Θα παρουσιαστεί ο δίσκος του ΚΕΠΕΜ "Πελοπόννησος - Ηχογραφήσεις Σίμωνα Καρά 1975-1976" και η μουσική παράδοση της Πελοποννήσου από τους:

Νίκο Διονυσόπουλο, ερευνητή με πολυσχιδές έργο και στενό συνεργάτη του Σίμωνα Καρά, 
Δημήτρη Σταθακόπουλο, διδάκτορα του Παντείου Πανεπιστημίου, συγγρα- φέα, μουσικολόγο, μελετητή της παράδοσης της Πελοποννήσου, 
Γιώργο Τσάμπρα, δημοσιογράφο και ερευνητή του ελληνικού τραγουδιού. 

Ακολούθως, ο Δημήτριος Μαντζούρης, υπεύθυνος αρχείου και εκδόσεων του ΚΕΠΕΜ, θα παρουσιάσει το ανέκδοτο αρχείο του Σίμωνα Καρά από την Πελοπόννησο.


Θα ακουστούν ανέκδοτες ηχογραφήσεις από το αρχείο.

Ζωντανή μουσική με αυθεντικούς εκφραστές
της μοραΐτικης μουσικής παράδοσης.


Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017 | 7.30 μ.μ.
Κέντρο πολιτισμού "Ελληνικό Μολύβι"
(Ιερά Οδός 154, ακριβώς δίπλα στη στάση Μετρό "Ελαιώνας")

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Λίγα λόγια για τα Βελανίδια

Το χωριό βρίσκεται κτισμένο στο νοτιότερο άκρο του ορεινού όγκου του Πάρνωνα. Τα Βελανίδια είναι οικισμός των Βυζαντινών χρόνων, κάτι που μαρτυρά το πλήθος των βυζαντινών ναών που είναι διάσπαρτοι σε όλη την έκταση.
Από τα Βελανίδια μπορεί να επισκεφτεί κανείς τη βόρεια πλευρά του Κάβο-Μαλέα και το φάρο του, που χτίστηκε το 1860 και είναι ένας από τους παλαιότερους αλλά και τους τελειότερους της Μεσογείου.
Δωρεάν καταχώρηση διαφημιστικού banner για όλους τους Βελανιδιώτες επαγγελματίες ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Είδατε περισσότερο

banner ads banner ads banner ads banner ads