Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΒΑΤΙΚΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΄΄ΑΦΡΟΔΙΣΙΑΣ΄΄ στα πλαίσια των πρωτοβουλιών για την αναπτυξιακή πορεία των Βατίκων και όπως είχαμε αναγγείλει, διοργανώνουμε την ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ στο ΛΙΜΙΡΑ ΜΑΡΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΒΑΤΙΚΑ (ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ,ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΟΣ, ΑΝΑΡΙΧΗΤΙΚΟΣ, ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ, ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ) από τις 18.30 -21.00.

Ομιλήτριες θα είναι, η επίκουρος καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Ουρανία Βρόντου με θέμα, ΄΄Αθλητισμός και Τουρισμός : Καταλύτης για τοπική ανάπτυξη", η Δρ. Άννα Κουρτεσοπούλου με θέμα, ΄΄Σχεδιασμός ανάπτυξης δραστηριοτήτων υπαίθριας΄΄ αναψυχής στα Βάτικα Λακωνίας και η Υπ. Δρ. Ευγενία Σαρηγιαννίδη με θέμα, "Η Συμβουλευτικη ως δράση του τουρισμού με σκοπό την προαγωγή της ψυχικής υγείας, της ευεξίας και της αναψυχής.", συντονιστής ο καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Παντελής Κωνσταντινάκος.

Η ημερίδα είναι ελεύθερη για όλους, ειδικότερα προσκαλούνται οι φορείς και οι εκπρόσωποι του τουρισμού, των φορέων και συλλόγων της περιοχής όπως παρευρεθούν στην εκδήλωση. Επίσης ενημερώνουμε ότι το συμπόσιο που έχουμε εξαγγείλει, θα γίνει 28 με 31 Ιουλίου στην Νεάπολη και σύντομα θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα.

ΑΦΡΟΔΙΣΙΑΣ
Λίγα λόγια για τα Βελανίδια. Το χωριό βρίσκεται κτισμένο στο νοτιότερο άκρο του ορεινού όγκου του Πάρνωνα. Από τα Βελανίδια μπορεί να επισκεφτεί κανείς τη βόρεια πλευρά του Κάβο-Μαλέα και το φάρο του, που χτίστηκε το 1860 και είναι ένας από τους παλαιότερους αλλά και τους τελειότερους της Μεσογείου.
Τα Βελανίδια είναι οικισμός των Βυζαντινών χρόνων, κάτι που μαρτυρά το πλήθος των βυζαντινών ναών που είναι διάσπαρτοι σε όλη την έκταση. Πιθανότατα ο οικισμός που δημιουργήθηκε περί το 1718 στη θέση ‘Παλιοκαμάρες είναι συνένωση πολλών μικρότερων και παλαιοτέρων κάτι που εξηγείτε από την ανάγκη των ανθρώπων εκείνης της εποχής για την δημιουργία πιο οργανωμένων οικισμών.
Τι μπορείτε να δείτε και να θαυμάσετε στα Βελανίδια! Μπορείτε να κολυμπήσετε στις πανέμορφες γνωστές αλλά και κρυφέςπαραλίες, Μπορείτε να επισκεφτείτε τα δεκάδες μικρά εξωκκλήσια, τα περισσότερα κατασκευασμένα μεταξύ 12ου - 14ου αιώνα, Στο ύψωμα πάνω από τα Βελανίδια μπορείτε να επισκεφτείτε το 'ΕΡΓΟ' πρόκειται για ένα συγκρότημα στρατιωτικών κτιρίων που κατασκευάστηκε το 1942 από τους Γερμανούς, Ο φάρος του Κάβο Μαλέα ένα στολίδι πρόσφατα ανακαινισμένος και χαρακτηρισμένος ως ιστορικό και διατηρητέο μνημείο της σύγχρονης ιστορίας, σε ένα θρυλικό ακρωτήρι σας περιμένει να τον επισκεφτείτε και να απολαυσετε το απέραντο γαλάζιο.

Είδατε περισσότερο