Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017


  Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας της 28ης Μαϊου 2017 για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Βελανιδιωτών "Η Μυρτιδιώτισσα" παρατίθενται παρακάτω:
 Άννα Κουρκούλη 54 
Αλεξάνδρα Αθανασάκου 48 
Σταυρίνα Τσατσαρώνη 46 
Ευάγγελος Καρατζής 41 
Παναγιώτης Κούνουπας 39 
Ελένη Διακάκη 36 
Κυριακή Σκαμνίδη 27 
Παναγιώτης Κωστάκος 25 
Βασιλική Κοντού 23 
Νικήτας Καβουκλής 20 ,τα οποία προέκυψαν από 60 ψήφους με 1 άκυρο.

 Ύστερα από κοινή απόφαση των εκλεγμένων, το νέο Δ.Σ. ορίζεται ως εξής: Πρόεδρος, Ελένη Διακάκη Αντιπρόεδρος, Άννα Κουρκούλη Γραμματέας, Αλεξάνδρα Αθανασάκου Ταμίας, Σταυρίνα Τσατσαρώνη και τα μέλη Ευάγγελος Καρατζής, Παναγιώτης Κούνουπας και Κυριακή Σκαμνίδη.
Λίγα λόγια για τα Βελανίδια. Το χωριό βρίσκεται κτισμένο στο νοτιότερο άκρο του ορεινού όγκου του Πάρνωνα. Από τα Βελανίδια μπορεί να επισκεφτεί κανείς τη βόρεια πλευρά του Κάβο-Μαλέα και το φάρο του, που χτίστηκε το 1860 και είναι ένας από τους παλαιότερους αλλά και τους τελειότερους της Μεσογείου.
Τα Βελανίδια είναι οικισμός των Βυζαντινών χρόνων, κάτι που μαρτυρά το πλήθος των βυζαντινών ναών που είναι διάσπαρτοι σε όλη την έκταση. Πιθανότατα ο οικισμός που δημιουργήθηκε περί το 1718 στη θέση ‘Παλιοκαμάρες είναι συνένωση πολλών μικρότερων και παλαιοτέρων κάτι που εξηγείτε από την ανάγκη των ανθρώπων εκείνης της εποχής για την δημιουργία πιο οργανωμένων οικισμών.
Τι μπορείτε να δείτε και να θαυμάσετε στα Βελανίδια! Μπορείτε να κολυμπήσετε στις πανέμορφες γνωστές αλλά και κρυφέςπαραλίες, Μπορείτε να επισκεφτείτε τα δεκάδες μικρά εξωκκλήσια, τα περισσότερα κατασκευασμένα μεταξύ 12ου - 14ου αιώνα, Στο ύψωμα πάνω από τα Βελανίδια μπορείτε να επισκεφτείτε το 'ΕΡΓΟ' πρόκειται για ένα συγκρότημα στρατιωτικών κτιρίων που κατασκευάστηκε το 1942 από τους Γερμανούς, Ο φάρος του Κάβο Μαλέα ένα στολίδι πρόσφατα ανακαινισμένος και χαρακτηρισμένος ως ιστορικό και διατηρητέο μνημείο της σύγχρονης ιστορίας, σε ένα θρυλικό ακρωτήρι σας περιμένει να τον επισκεφτείτε και να απολαυσετε το απέραντο γαλάζιο.

Είδατε περισσότερο