Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017

  Η Κίνηση Γυναικών σας ενημερώνει πως στις 25 Ιουνίου, ημέρα Κυριακή και από τις 9 πμ έως τις 1.00 μμ, θα πραγματοποιηθεί Εθελοντική Αιμοδοσία για την Τράπεζα των Βελανιδίων στο ΤΖΑΝΕΙΟ νοσοκομείο.

Έχουμε μαζί μας το ΑΜΚΑ, την ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΉ μας ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ και την ΚΑΡΤΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ για όσους είναι εθελοντές αιμοδότες.

Θα πρέπει να έχουμε πάρει ένα καλό πρωϊνό και να έχουμε κοιμηθεί τουλάχιστον έξι ώρες.

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ.!!

Ενεργοποιούμαστε ως εθελοντές αιμοδότες γιατί αύριο

μπορεί εμείς ή κάποιο μέλος της οικογένειας να έχει

ανάγκη αίματος, γιατί οι ανάγκες σε αίμα είναι μεγάλες.!!


Το ΔΣ του Συλλόγου
Λίγα λόγια για τα Βελανίδια. Το χωριό βρίσκεται κτισμένο στο νοτιότερο άκρο του ορεινού όγκου του Πάρνωνα. Από τα Βελανίδια μπορεί να επισκεφτεί κανείς τη βόρεια πλευρά του Κάβο-Μαλέα και το φάρο του, που χτίστηκε το 1860 και είναι ένας από τους παλαιότερους αλλά και τους τελειότερους της Μεσογείου.
Τα Βελανίδια είναι οικισμός των Βυζαντινών χρόνων, κάτι που μαρτυρά το πλήθος των βυζαντινών ναών που είναι διάσπαρτοι σε όλη την έκταση. Πιθανότατα ο οικισμός που δημιουργήθηκε περί το 1718 στη θέση ‘Παλιοκαμάρες είναι συνένωση πολλών μικρότερων και παλαιοτέρων κάτι που εξηγείτε από την ανάγκη των ανθρώπων εκείνης της εποχής για την δημιουργία πιο οργανωμένων οικισμών.
Τι μπορείτε να δείτε και να θαυμάσετε στα Βελανίδια! Μπορείτε να κολυμπήσετε στις πανέμορφες γνωστές αλλά και κρυφέςπαραλίες, Μπορείτε να επισκεφτείτε τα δεκάδες μικρά εξωκκλήσια, τα περισσότερα κατασκευασμένα μεταξύ 12ου - 14ου αιώνα, Στο ύψωμα πάνω από τα Βελανίδια μπορείτε να επισκεφτείτε το 'ΕΡΓΟ' πρόκειται για ένα συγκρότημα στρατιωτικών κτιρίων που κατασκευάστηκε το 1942 από τους Γερμανούς, Ο φάρος του Κάβο Μαλέα ένα στολίδι πρόσφατα ανακαινισμένος και χαρακτηρισμένος ως ιστορικό και διατηρητέο μνημείο της σύγχρονης ιστορίας, σε ένα θρυλικό ακρωτήρι σας περιμένει να τον επισκεφτείτε και να απολαυσετε το απέραντο γαλάζιο.

Είδατε περισσότερο