Κυριακή, 23 Ιουλίου 2017

   Το παιχνίδι που ξετρελαίνει τα παιδιά παγκοσμίως τώρα και στα Βελανίδια, στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Συλλόγου Βελανιδιωτών  ο συνήθης ύποπτος Νίκος Καρατζής (Τζοβάς) γνωστός πλέον για τις εφευρετικές δραστηριότητες που υποβάλλει τα Βελανιδιωτάκια κάθε καλοκαίρι μαζί με τον Νίκο Κωστάκο και μία ομάδα επίσης δημιουργικών συγχωριανών μας σχεδιάζουν τις λεπτομέρειες μιας μεγάλης  Μονομαχίας με Nerf  που θα διεξαχθεί μεταξύ 10 με 15 Αυγούστου στα Βελανίδια

  Με λίγα λόγια το συγκεκριμένο  πρόγραμμα στηρίζεται στη βασική ιδέα του paintball μόνο που εδώ έχουμε να χρησιμοποιήσουμε μαλακά σφαιρίδια απόλυτα ασφαλή  για τα παιδιά και τα πλαστικά όπλα NERF.
 To παιχνίδι συντονίζεται από εμψυχωτή – γυμναστή.

Τα παιδιά χωρίζονται σε 2 ομάδες και δημιουργούμε 2 φρούρια με σημαίες και λάβαρα η κάθε ομάδα πρέπει να τα υπερασπιστεί.

 Στο παραπάνω πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν αγόρια και κορίτσια προσχολικής και σχολικής ηλικίας (4-12 ετών)


  Ο εμψυχωτής θέτει τους κανόνες του και κατευθύνει τους μαχητές σε μία τρομερή μάχη!

Όλα τα παιδιά θα πρέπει να φέρουν τον εξοπλισμό NERF τους καθώς και τον εξοπλισμό ασφαλείας που απαιτείται για την διεξαγωγή του παιχνιδιού με ασφάλεια
Λίγα λόγια για τα Βελανίδια. Το χωριό βρίσκεται κτισμένο στο νοτιότερο άκρο του ορεινού όγκου του Πάρνωνα. Από τα Βελανίδια μπορεί να επισκεφτεί κανείς τη βόρεια πλευρά του Κάβο-Μαλέα και το φάρο του, που χτίστηκε το 1860 και είναι ένας από τους παλαιότερους αλλά και τους τελειότερους της Μεσογείου.
Τα Βελανίδια είναι οικισμός των Βυζαντινών χρόνων, κάτι που μαρτυρά το πλήθος των βυζαντινών ναών που είναι διάσπαρτοι σε όλη την έκταση. Πιθανότατα ο οικισμός που δημιουργήθηκε περί το 1718 στη θέση ‘Παλιοκαμάρες είναι συνένωση πολλών μικρότερων και παλαιοτέρων κάτι που εξηγείτε από την ανάγκη των ανθρώπων εκείνης της εποχής για την δημιουργία πιο οργανωμένων οικισμών.
Τι μπορείτε να δείτε και να θαυμάσετε στα Βελανίδια! Μπορείτε να κολυμπήσετε στις πανέμορφες γνωστές αλλά και κρυφέςπαραλίες, Μπορείτε να επισκεφτείτε τα δεκάδες μικρά εξωκκλήσια, τα περισσότερα κατασκευασμένα μεταξύ 12ου - 14ου αιώνα, Στο ύψωμα πάνω από τα Βελανίδια μπορείτε να επισκεφτείτε το 'ΕΡΓΟ' πρόκειται για ένα συγκρότημα στρατιωτικών κτιρίων που κατασκευάστηκε το 1942 από τους Γερμανούς, Ο φάρος του Κάβο Μαλέα ένα στολίδι πρόσφατα ανακαινισμένος και χαρακτηρισμένος ως ιστορικό και διατηρητέο μνημείο της σύγχρονης ιστορίας, σε ένα θρυλικό ακρωτήρι σας περιμένει να τον επισκεφτείτε και να απολαυσετε το απέραντο γαλάζιο.

Είδατε περισσότερο