Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου 2017

  Για 6η χρονιά η Κίνηση Γυναικών Βελανιδίων διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία την γιορτή της Βετούλας, η γιορτή έχει ως στόχο την σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των κατοίκων του χωριού αλλά και των επισκεπτών .
Στην γιορτή της Βετούλας παραβρέθηκαν και τίμησαν τις κυρίες της Κίνησης Γυναικών η κυρία Ματούλα Μπελεγρή, περιφερειακή σύμβουλος καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Μονεμβασίας, κυρία Θεοδούλη Σπυριδάκου, η κυρία Χαραμή Αλεξάνδρα, η κυρία Σοφία Δουμάνη, ο κύριος Στάθης Βελιώτης, ο κύριος Χρήστος Πετράκης και  η κυρία Παπούλη Δέσποινα που είναι επίσης και πρόεδρος του Σωματείου Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων "Ο Ξένιος Ζευς" επίσης ο Πρόεδρος της Τ.Κ. κύριος Σαράντος Καρατζής καθώς και ο Παναγιώτης Πολίτης ιδιοκτήτης του ράδιο ADELIN, ο Πατέρας Κωνσταντίνος Νικηφόρος πιστός υποστηρικτής της Κίνησης Γυναικών παρακάθησε στο γεύμα και συνεχάρη τις κυρίες.
  Στην φετινή γιορτή είχαν αναλάβει να διασκεδάσουν τον κόσμο ο δικός μας Νίκος Σταθάκης στο βιολί και τα πλήκτρα, ο Θοδωρής Κοντάκος στο μπουζούκι και την κιθάρα και η εξαιρετική Κατερίνα Αιβαλιώτη στο τραγούδι, λίγα κομμάτια επίσης τραγούδησε και ο κύριος Χρήστος Πετράκης αλλά και επίδοξοι νέοι τραγουδιστές.

Δείτε λίγες εικόνες αλλά και ένα ΒΙΝΤΕΟ στο Velanidia Web TV

Λίγα λόγια για τα Βελανίδια. Το χωριό βρίσκεται κτισμένο στο νοτιότερο άκρο του ορεινού όγκου του Πάρνωνα. Από τα Βελανίδια μπορεί να επισκεφτεί κανείς τη βόρεια πλευρά του Κάβο-Μαλέα και το φάρο του, που χτίστηκε το 1860 και είναι ένας από τους παλαιότερους αλλά και τους τελειότερους της Μεσογείου.
Τα Βελανίδια είναι οικισμός των Βυζαντινών χρόνων, κάτι που μαρτυρά το πλήθος των βυζαντινών ναών που είναι διάσπαρτοι σε όλη την έκταση. Πιθανότατα ο οικισμός που δημιουργήθηκε περί το 1718 στη θέση ‘Παλιοκαμάρες είναι συνένωση πολλών μικρότερων και παλαιοτέρων κάτι που εξηγείτε από την ανάγκη των ανθρώπων εκείνης της εποχής για την δημιουργία πιο οργανωμένων οικισμών.
Τι μπορείτε να δείτε και να θαυμάσετε στα Βελανίδια! Μπορείτε να κολυμπήσετε στις πανέμορφες γνωστές αλλά και κρυφέςπαραλίες, Μπορείτε να επισκεφτείτε τα δεκάδες μικρά εξωκκλήσια, τα περισσότερα κατασκευασμένα μεταξύ 12ου - 14ου αιώνα, Στο ύψωμα πάνω από τα Βελανίδια μπορείτε να επισκεφτείτε το 'ΕΡΓΟ' πρόκειται για ένα συγκρότημα στρατιωτικών κτιρίων που κατασκευάστηκε το 1942 από τους Γερμανούς, Ο φάρος του Κάβο Μαλέα ένα στολίδι πρόσφατα ανακαινισμένος και χαρακτηρισμένος ως ιστορικό και διατηρητέο μνημείο της σύγχρονης ιστορίας, σε ένα θρυλικό ακρωτήρι σας περιμένει να τον επισκεφτείτε και να απολαυσετε το απέραντο γαλάζιο.

Είδατε περισσότερο