12 Μαρτίου 2018

 
http://www.travelioannina.com/el/mileniums-old-city
Η Κίνηση Γυναικών ενημερώνει τους φίλους και τις φίλες της για την διοργανωση 4ημερης εκδρομής με προορισμό τα Γιάννενα και την ευρύτερη περιοχή.
  Η αναχώρηση έχει προγραμματιστεί για τις 28 Απριλίου, ημέρα Σάββατο και ώρα 7.οο πμ από Πειραιά.

Το πρόγραμμα της εκδρομής έχει ως εξής:

1η ημέρα ~ Στάση στο Μεσολόγγι και επίσκεψη στον Κήπο Ηρώων.
Στην Άρτα για καφέ και επιστροφή στα Γιάννενα στο Ξενοδοχείο EPIRUS PALLAS.

2η ημέρα ~ Επίσκεψη στο Καλπάκι και στο Μουσείο Πολέμου, στη συνέχεια προσκύνημα στη Μονή της Μολυβδοσκέπαστης μετά στην Κόνιτσα για καφέ και στο Πάπιγκο για φαγητό. Επιστροφή στα Γιάννενα.

3η ημέρα ~ Επίσκεψη στο Μουσείο των Κέρινων Ομοιωμάτων ( μουσείο Βρέλης), στο Σπήλαιο Περάματος, κατόπιν στο Μέτσοβο για φαγητό και επιστροφή στα Γιάννενα.

4η ημέρα που είναι και Πρωτομαγιά ~ μία βόλτα στο νησάκι της λίμνης Παμβώτιδας, επίσκεψη στο Μουσείο Αλή Πασά. επιστροφή στα Γιάννενα και αναχώρηση για Πειραιά με ενδιάμεσο σταθμό τη Ναύπακτο για φαγητό.

Ενδέχονται μικροελλαγές στο πρόγραμμα.

Η τιμή είναι 260 ευρώ ανά άτομο με διαμονή σε ξενοδοχείο 5 αστέρων με πρωϊνό και βραδυνό. Η τιμή αυτή δεν συμπεριλαμβάνει ποτά και αναψυκτικά.
Επίσης οι επισκέψεις στα Μουσεία καθώς και η ξενάγηση με το καραβάκι γύρω από το νησάκι της λίμνης Παμβώτιδας είναι δικής μας επιβάρυνσης.

 Σε περίπτωση που επιθυμεί κάποιος ή κάποια να μας χαρίσει την συντροφιά του συμμετέχοντας στην εκδρομή μας ή για οποιαδήποτε απορία, παρακαλούμε να επικοινωνήσει μαζί μας στην σελιδα μας στο facebook INBOX ~ MESSENGER.!


Λίγα λόγια για τα Βελανίδια. Το χωριό βρίσκεται κτισμένο στο νοτιότερο άκρο του ορεινού όγκου του Πάρνωνα. Από τα Βελανίδια μπορεί να επισκεφτεί κανείς τη βόρεια πλευρά του Κάβο-Μαλέα και το φάρο του, που χτίστηκε το 1860 και είναι ένας από τους παλαιότερους αλλά και τους τελειότερους της Μεσογείου.
Τα Βελανίδια είναι οικισμός των Βυζαντινών χρόνων, κάτι που μαρτυρά το πλήθος των βυζαντινών ναών που είναι διάσπαρτοι σε όλη την έκταση. Πιθανότατα ο οικισμός που δημιουργήθηκε περί το 1718 στη θέση ‘Παλιοκαμάρες είναι συνένωση πολλών μικρότερων και παλαιοτέρων κάτι που εξηγείτε από την ανάγκη των ανθρώπων εκείνης της εποχής για την δημιουργία πιο οργανωμένων οικισμών.
Τι μπορείτε να δείτε και να θαυμάσετε στα Βελανίδια! Μπορείτε να κολυμπήσετε στις πανέμορφες γνωστές αλλά και κρυφέςπαραλίες, Μπορείτε να επισκεφτείτε τα δεκάδες μικρά εξωκκλήσια, τα περισσότερα κατασκευασμένα μεταξύ 12ου - 14ου αιώνα, Στο ύψωμα πάνω από τα Βελανίδια μπορείτε να επισκεφτείτε το 'ΕΡΓΟ' πρόκειται για ένα συγκρότημα στρατιωτικών κτιρίων που κατασκευάστηκε το 1942 από τους Γερμανούς, Ο φάρος του Κάβο Μαλέα ένα στολίδι πρόσφατα ανακαινισμένος και χαρακτηρισμένος ως ιστορικό και διατηρητέο μνημείο της σύγχρονης ιστορίας, σε ένα θρυλικό ακρωτήρι σας περιμένει να τον επισκεφτείτε και να απολαυσετε το απέραντο γαλάζιο.

Είδατε περισσότερο