22 Μαΐου 2018

  Η περιοχή μας αντιμετωπίζει οξύ πρόβλημα λειψυδρίας, λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας, της αλλαγής των κλιματικών συνθηκών και της υφαλμύρινσης.
Φέτος τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα.

Προειδοποιούμε τους κατοίκους ότι θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα στην επάρκεια του νερού.

Υπενθυμίζω ότι ο Δήμος παρέχει το νερό μόνο για ύδρευση!!!

Απαγορεύεται η χρήση του νερού για άρδευση, πότισμα δένδρων, κηπευτικών, πλύσιμο αυτοκινήτων, αυλών κ.λ.π., η οποία στερεί νερό υδροδότησης από τους δημότες.

Πρέπει όλοι σαν καταναλωτές, να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να φροντίζουμε για τη μεγαλύτερη οικονομία. Η άσκοπη κατανάλωσή του, θα μας οδηγήσει σε διακοπές υδροδότησης.

Επίσης ζητώ από τους αγρότες, οι οποίοι καταναλώνουν πάνω από το 90% του συνολικού διαθέσιμου νερού και αντλούν από τους ίδιους υδροφορείς με το Δήμο, να κάνουν ελάχιστα ποτίσματα και μόνο με την απαραίτητη ποσότητα, διότι το επόμενο στάδιο είναι η καταστροφή των καλλιεργειών και η ερήμωση της περιοχής μας.

O ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ
Λίγα λόγια για τα Βελανίδια. Το χωριό βρίσκεται κτισμένο στο νοτιότερο άκρο του ορεινού όγκου του Πάρνωνα. Από τα Βελανίδια μπορεί να επισκεφτεί κανείς τη βόρεια πλευρά του Κάβο-Μαλέα και το φάρο του, που χτίστηκε το 1860 και είναι ένας από τους παλαιότερους αλλά και τους τελειότερους της Μεσογείου.
Τα Βελανίδια είναι οικισμός των Βυζαντινών χρόνων, κάτι που μαρτυρά το πλήθος των βυζαντινών ναών που είναι διάσπαρτοι σε όλη την έκταση. Πιθανότατα ο οικισμός που δημιουργήθηκε περί το 1718 στη θέση ‘Παλιοκαμάρες είναι συνένωση πολλών μικρότερων και παλαιοτέρων κάτι που εξηγείτε από την ανάγκη των ανθρώπων εκείνης της εποχής για την δημιουργία πιο οργανωμένων οικισμών.
Τι μπορείτε να δείτε και να θαυμάσετε στα Βελανίδια! Μπορείτε να κολυμπήσετε στις πανέμορφες γνωστές αλλά και κρυφέςπαραλίες, Μπορείτε να επισκεφτείτε τα δεκάδες μικρά εξωκκλήσια, τα περισσότερα κατασκευασμένα μεταξύ 12ου - 14ου αιώνα, Στο ύψωμα πάνω από τα Βελανίδια μπορείτε να επισκεφτείτε το 'ΕΡΓΟ' πρόκειται για ένα συγκρότημα στρατιωτικών κτιρίων που κατασκευάστηκε το 1942 από τους Γερμανούς, Ο φάρος του Κάβο Μαλέα ένα στολίδι πρόσφατα ανακαινισμένος και χαρακτηρισμένος ως ιστορικό και διατηρητέο μνημείο της σύγχρονης ιστορίας, σε ένα θρυλικό ακρωτήρι σας περιμένει να τον επισκεφτείτε και να απολαυσετε το απέραντο γαλάζιο.

Είδατε περισσότερο