Κυριακή, 18 Αυγούστου 2019

   Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Μανώλης Αντωνάκος  η Περιφέρεια Πελοποννήσου ενέκρινε έργο προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ για την συντήρηση της επαρχιακής οδού Νεάπολης – Βελανίδια και συγκεκριμένα από την διασταύρωση με τον Άγιο Νικόλαο έως και τα Βελανίδια.

Οι επεμβάσεις αυτές αφορούν  ασφαλτοστρώσεις τμημάτων, τοποθέτηση πινακίδων οδοσήμανσης ( έχουν καεί από την καταστροφική φωτιά του Ιουλίου 2015), τοποθέτηση μπαρών ασφαλείας (σ.σ. ίσως είναι ο μόνος δρόμος με μεγάλα ύψη γκρεμών που δεν έχει μπάρες σε όλο το μήκος του) καθώς και νέα διαγράμμιση.

Θα προτείναμε δε για το θέμα της διαγράμμισης να ληφθεί υπ' όψιν ότι στην θέση Βαβύλα κατά τους χειμερινούς μήνες και όχι μόνο, επικρατούν συνθήκες χαμηλής ορατότητας λόγο πυκνής ομίχλης, οπότε θα ήταν ενδεχομένως σωστότερο η διαγράμμιση για ένα-δυο χιλιόμετρα να γίνει με κίτρινο χρώμα που ενδείκνυται για τέτοιες περιπτώσεις και να τοποθετηθούν αρκετά ανακλαστικά ώστε να γίνονται ορατά τα όρια του δρόμου.


Ακολουθεί οι ανακοίνωση του κ. Αντωνάκου
Δείτε την περιγραφή των εργασιώνΤεχνική Περιγραφή
Προϋπολογισμός έργου: www.ppel.gov.gr
Δείτε όλες τις πληροφορίες για το έργο: https://www.ppel.gov.gr/prokirixi-gia-tin-kataskevi-tou-ergou-timi-gia-tin-kataskevi-tou-ergou
Λίγα λόγια για τα Βελανίδια. Το χωριό βρίσκεται κτισμένο στο νοτιότερο άκρο του ορεινού όγκου του Πάρνωνα. Από τα Βελανίδια μπορεί να επισκεφτεί κανείς τη βόρεια πλευρά του Κάβο-Μαλέα και το φάρο του, που χτίστηκε το 1860 και είναι ένας από τους παλαιότερους αλλά και τους τελειότερους της Μεσογείου.
Τα Βελανίδια είναι οικισμός των Βυζαντινών χρόνων, κάτι που μαρτυρά το πλήθος των βυζαντινών ναών που είναι διάσπαρτοι σε όλη την έκταση. Πιθανότατα ο οικισμός που δημιουργήθηκε περί το 1718 στη θέση ‘Παλιοκαμάρες είναι συνένωση πολλών μικρότερων και παλαιοτέρων κάτι που εξηγείτε από την ανάγκη των ανθρώπων εκείνης της εποχής για την δημιουργία πιο οργανωμένων οικισμών.
Τι μπορείτε να δείτε και να θαυμάσετε στα Βελανίδια! Μπορείτε να κολυμπήσετε στις πανέμορφες γνωστές αλλά και κρυφέςπαραλίες, Μπορείτε να επισκεφτείτε τα δεκάδες μικρά εξωκκλήσια, τα περισσότερα κατασκευασμένα μεταξύ 12ου - 14ου αιώνα, Στο ύψωμα πάνω από τα Βελανίδια μπορείτε να επισκεφτείτε το 'ΕΡΓΟ' πρόκειται για ένα συγκρότημα στρατιωτικών κτιρίων που κατασκευάστηκε το 1942 από τους Γερμανούς, Ο φάρος του Κάβο Μαλέα ένα στολίδι πρόσφατα ανακαινισμένος και χαρακτηρισμένος ως ιστορικό και διατηρητέο μνημείο της σύγχρονης ιστορίας, σε ένα θρυλικό ακρωτήρι σας περιμένει να τον επισκεφτείτε και να απολαυσετε το απέραντο γαλάζιο.

Είδατε περισσότερο