31 Αυγούστου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διοικητικός και οικονομικός απολογισμός έτους  2018 της Κίνησης Γυναικών Βελανιδίων

ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ 10 Αυγούστου 2019 ημέρα Σάββατο και ώρα 19.00
Τακτική Γενική Συνέλευση [ Αριθμός πρόσκλησης 3/26-07-2019]
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ κα ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Κυρίες και κύριοι εκ μέρους του Δ.Σ. της ΚΙΝΗΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΒΕΛΑΝΙΔΙΩΝ σας καλησπερίζω και σας καλωσορίζω στην αποψινή Γενική συνέλευση με θέματα τον απολογισμό του Δ.Σ. και της εξελεγκτικής επιτροπής .Πριν προχωρήσουμε θα πρέπει να εκλέξουμε το προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης να διαπιστωθεί η απαρτία σύμφωνα με το καταστατικό.
Ορίζεται το προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΔΑΦΝΗ ΛΙΑΝΑΝΤΩΝΑΚΗ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΕΥΡΙΔΙΚΗ ΚΩΣΤΑΚΟΥ
ΜΕΛΟΣ: ΕΥΓΕΝΙΑ ΣΤΑΘΑΚΗ
Αφού διαπιστώθηκε η νόμιμη απαρτία μετά την ανάγνωση του καταλόγου η πρόεδρος της Γ.Σ έδωσε τον λόγο στην πρόεδρο του Δ.Σ. η οποία είπε τα εξής:
Πριν προχωρήσουμε τον απολογισμό θα ήθελα να σας γνωρίσω τα μέλη του Δ.Σ. και της εξελεγκτική επιτροπής που προέκυψαν από τις εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου 2018 που απόψε απολογούνται
ΠΡΟΕΔΡΟΣ- ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ- ΜΑΡΘΑ ΚΑΡΑΝΤΖΗ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ- ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΝΟΥΠΑ
ΤΑΜΙΑΣ- ΧΑΡΑΜΗ ΜΑΡΙΑ
ΜΕΛΟΣ -ΜΑΡΙΑ ΓΑΒΡΙΛΗ

ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΛΙΒΑΝΟΥ ΕΛΊΣΣΑΒΕΤ
ΛΙΑΡΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΑ
ΚΟΥΝΟΥΠΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΥΛΛΛΟΓΟΥ
Είναι η έκτη γενική συνέλευση που γίνεται με το θέμα αυτό μετά την ίδρυση του συλλόγου για τούτο και θα αναφερθούμε απολογιστικά στα όσα έγιναν μέσα στο 2018.
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Στις 3 Γενάρη του 2018 όπως κάθε χρόνο κόψαμε την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα με μεγάλη συμμετοχή.
Στις 27 Ιανουαρίου είχαμε αιμοδοσία στο «Τζάνειο Νοσοκομείο του Πειραιά» »
Πραγματοποιήσαμε στις 28-29 30 και 1η Μαίου την τετραήμερη εκδρομή στα «ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ- ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ- ΑΡΤΑ» με μεγάλη επιτυχία και έχουμε αναρτήσει σχετικό υλικό στα site της Κίνησης ως και στο site του Βαλάντη .
Μέσα στο Μαϊο ξεκινήσαμε τη διαμόρφωση του προαύλιου χώρου του πίσω Σχολείου με βοήθεια του προέδρου Σαράντου Καρατζή- Βαλάντη και άλλων
Τοποθετήσαμε τις ενδεικτικές ταμπέλες στη αίθουσα του μουσείου
Τέλος Μαϊου με πρωτοβουλία της Κίνησης Γυναικών και του προέδρου Σαράντου Καρατζή φτιάξαμε του Ιατρείο του χωριού δαπανώντας συνολικά το ποσό των 1.800,00€,
Στις 30 Ιουνίου είχαμε και πάλι ημέρα αιμοδοσίας στο «Τζάνειο Νοσοκομείο» και στη τράπεζα αίματος έχουν συγκεντρωθεί περί τις 30 φιάλες αίμα. Μια προσπάθεια που σιγά- σιγά αρχίζει να αγκαλιάζεται από τη Βελανιδιώτικη Κοινωνία και εδώ οφείλουμε να ευχαριστήσουμε την Γενική Γραμματέα του Συλλόγου κ. Δέσποινα Κούνουπα που είναι και υπεύθυνη της αιμοδοσίας για την προσπάθεια ενημέρωσης κάθε φορά που καταβάλλει.
Στις 24 Αυγούστου για 7η Συνεχόμενη χρονιά είχαμε τη «Γιορτή της Βετούλας»
Τον Αύγουστο σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου και την Πρόεδρο αυτού κ. Παναγιώτα Αλειφέρη έγινε Βραδιά Παραμυθιού και Καραγκιόζη στο προαύλιο του Σχολείου για τα μικρά παιδιά του χωριού.
Στις 22 Σεπτεμβρίου είχαμε Αρχαιρεσίες για την εκλογή του νέου ΔΣ
Στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου- ημέρα εορτής «Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης» προσφέραμε περίπου 800 παραδοσιακά «Λυχναράκια»
Μέσα στο Νοέμβρη προσφέραμε γεύμα αγάπης στα παιδιά του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ [ Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών με αναπηρία]
Για φιλανθρωπικούς σκοπούς διαθέσαμε το ποσό των 300 ευρώ και
Όπως κάθε χρόνο παραμονή Πρωτοχρονιάς είπαμε τα κάλαντα της «Καλησπέρας»
Και βέβαια ανελλιπώς και με θρησκευτική ευλάβεια τηρήθηκε και φέτος καθόλη την διάρκεια του έτους ο καθιερωμένος Σαββατιάτικος καφές της Κίνησης .
Από όλα αυτά διαπιστώνεται ότι ο σύλλογος συνεχίζει να αναπτύσσει μια πλούσια δραστηριότητα σε πολλά επίπεδα και συμμετέχει ενεργά σε όλα τα προβλήματα . Θα θέλαμε βέβαια να κάνουμε ακόμα περισσότερα …..
Όπως ανάφερα η περσινή χρονιά ήταν χρονιά αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. Δυστυχώς όμως δεν υπήρξε ανταπόκριση και για να μην διαλυθεί ο σύλλογος αλλά και για να μην πάει χαμένη η όλη προσπάθεια αποφασίσαμε να είμαστε και πάλι υποψήφιες προκειμένου να συνεχίσουμε έστω και με δυσκολία το έργο που ξεκινήσαμε πριν μερικά χρονιά
Κλείνοντας θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά για την συνεχή στήριξη διότι δίχως αυτή δεν θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε και βέβαια να ευχαριστήσω τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και της εξελεγκτικής επιτροπής για την άριστη συνεργασία, Σας ευχόμαστε Καλή συνέχεια, Καλό υπόλοιπο Καλοκαιρού και σας καλώ να εγκρίνετε τον διοικητικό απολογισμό.
Θα ακολουθήσει ο Οικονομικός απολογισμός από την Ταμία κ. Μαρία Χαραμή και είμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε απορία.

Ακολούθησε ο οικονομικός απολογισμός από την ταμία κ. Μαρία Χαραμή ο οποίος έχει ως
ΕΣΟΔΑ 2018 ΕΞΟΔΑ 2018
ΧΡΗΜ.ΥΠΟΛΟΙΠΟ
ΠΡΟΗΓ. ΧΡΗΣΗΣ
ΣΕ ΜΕΤΑΦΟΡΑ
31-12-2016 2301,08 ΕΞΟΔΑ 10.103,58
ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ 660,00 ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ 31-12-2018 1.185,21
ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΣΟΔΑ 8.420,00 ΑΝΑ ΧΕΙΡΑΣ ΤΑΜΙΑ 31-12-2017 92,29

ΣΥΝΟΛΟ
ΕΣΟΔΩΝ 11381,08 ΣΥΝΟΛΟ ΕΞΟΔΩΝ 11.381,08

Στη συνέχεια η Γενική συνέλευση ομόφωνα ενέκρινε τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό και απάλλαξε το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη της Εξελεγκτικής επιτροπής από κάθε ευθύνη .
Αφού εξαντλήθηκε το θέμα της ημερήσιας διάταξης το προεδρείο κήρυξε το πέρας των εργασιών της Γενικής συνέλευσης και συνέταξε το παρόν πρακτικό το οποίο και υπογράφεται.

Τα μέλη του προεδρείου της Γενικής Συνέλευσης

Η πρόεδρος Η Γραμματέας Το μέλος
Λίγα λόγια για τα Βελανίδια. Το χωριό βρίσκεται κτισμένο στο νοτιότερο άκρο του ορεινού όγκου του Πάρνωνα. Από τα Βελανίδια μπορεί να επισκεφτεί κανείς τη βόρεια πλευρά του Κάβο-Μαλέα και το φάρο του, που χτίστηκε το 1860 και είναι ένας από τους παλαιότερους αλλά και τους τελειότερους της Μεσογείου.
Τα Βελανίδια είναι οικισμός των Βυζαντινών χρόνων, κάτι που μαρτυρά το πλήθος των βυζαντινών ναών που είναι διάσπαρτοι σε όλη την έκταση. Πιθανότατα ο οικισμός που δημιουργήθηκε περί το 1718 στη θέση ‘Παλιοκαμάρες είναι συνένωση πολλών μικρότερων και παλαιοτέρων κάτι που εξηγείτε από την ανάγκη των ανθρώπων εκείνης της εποχής για την δημιουργία πιο οργανωμένων οικισμών.
Τι μπορείτε να δείτε και να θαυμάσετε στα Βελανίδια! Μπορείτε να κολυμπήσετε στις πανέμορφες γνωστές αλλά και κρυφέςπαραλίες, Μπορείτε να επισκεφτείτε τα δεκάδες μικρά εξωκκλήσια, τα περισσότερα κατασκευασμένα μεταξύ 12ου - 14ου αιώνα, Στο ύψωμα πάνω από τα Βελανίδια μπορείτε να επισκεφτείτε το 'ΕΡΓΟ' πρόκειται για ένα συγκρότημα στρατιωτικών κτιρίων που κατασκευάστηκε το 1942 από τους Γερμανούς, Ο φάρος του Κάβο Μαλέα ένα στολίδι πρόσφατα ανακαινισμένος και χαρακτηρισμένος ως ιστορικό και διατηρητέο μνημείο της σύγχρονης ιστορίας, σε ένα θρυλικό ακρωτήρι σας περιμένει να τον επισκεφτείτε και να απολαυσετε το απέραντο γαλάζιο.

Είδατε περισσότερο