13 Δεκεμβρίου 2020

 

  Οι ανάγκες για αίμα δεν σταματούν ποτέ και μάλιστα αυξάνονται καθημερινά. Ιδιαίτερα φέτος που διανύουμε μια περίοδο υγειονομικής, οικονομικής και κρίσης αξιών, εμείς απαντάμε με προσφορά στο συνάνθρωπο.

Η Αιμοδοσία είναι πράξη αγάπης και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας. Τα αποτελέσματά της σώζουν ζωές, διότι το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αντικαθίσταται. Μόνο χαρίζεται.

Ως γνωστό, αποτέλεσμα της έμπρακτης αγάπης και αλληλεγγύης από την Κίνηση Γυναικών προς τον συνάνθρωπο είναι η δημιουργία Τράπεζα Αίματος.

Σκοποί της Τράπεζας Αίματος είναι

Η δημιουργία διαρκούς παρακαταθήκης αίματος για την αντιμετώπιση των αναγκών των μελών της.

Η παροχή βοήθειας και η συμπαράσταση για την εξεύρεση αίματος στις έκτακτες ανάγκες των μελών, όταν δεν υπάρχει δυνατότητα εξυπηρέτησης από την Τράπεζα.

Η ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης και εθελοντικής προσφοράς αίματος.

Γνωστοποιούμε λοιπόν ότι ο σύλλογός μας θα πραγματοποιήσει δύο αιμοδοσίες στο Τζάνειο νοσοκομείο.

Η πρώτη τη Παρασκευή στις 18 /12/20 και ώρα 8 έως τις 2 το μεσημέρι και η δεύτερη το

Σάββατο στις 19/12/20 από τις εννέα το πρωί μέχρι τις δώδεκα.

Επίσης, την Κυριακή στις 20/12/20 και ώρα 10 με 12 θα πραγματοποιηθεί εθελοντική Αιμοδοσία από τον Πολιτιστικό σύλλογο του Αγίου Νικολάου στο Δημοτικό Σχολείο και καλό θα είναι όποιος μπορεί και επιθυμεί να ενισχύσει την Τράπεζα των Βελανιδίων.

Αυτό που χρειάζεται είναι ένα πολύ καλό πρωϊνό...αρκετές ώρες βραδυνού ύπνου και όχι κατανάλωση αλκοόλ.

Μαζί σας

την κάρτα αιμοδοσίας αν έχετε

και το ΑΜΚΑ



Λίγα λόγια για τα Βελανίδια. Το χωριό βρίσκεται κτισμένο στο νοτιότερο άκρο του ορεινού όγκου του Πάρνωνα. Από τα Βελανίδια μπορεί να επισκεφτεί κανείς τη βόρεια πλευρά του Κάβο-Μαλέα και το φάρο του, που χτίστηκε το 1860 και είναι ένας από τους παλαιότερους αλλά και τους τελειότερους της Μεσογείου.
Τα Βελανίδια είναι οικισμός των Βυζαντινών χρόνων, κάτι που μαρτυρά το πλήθος των βυζαντινών ναών που είναι διάσπαρτοι σε όλη την έκταση. Πιθανότατα ο οικισμός που δημιουργήθηκε περί το 1718 στη θέση ‘Παλιοκαμάρες είναι συνένωση πολλών μικρότερων και παλαιοτέρων κάτι που εξηγείτε από την ανάγκη των ανθρώπων εκείνης της εποχής για την δημιουργία πιο οργανωμένων οικισμών.
Τι μπορείτε να δείτε και να θαυμάσετε στα Βελανίδια! Μπορείτε να κολυμπήσετε στις πανέμορφες γνωστές αλλά και κρυφέςπαραλίες, Μπορείτε να επισκεφτείτε τα δεκάδες μικρά εξωκκλήσια, τα περισσότερα κατασκευασμένα μεταξύ 12ου - 14ου αιώνα, Στο ύψωμα πάνω από τα Βελανίδια μπορείτε να επισκεφτείτε το 'ΕΡΓΟ' πρόκειται για ένα συγκρότημα στρατιωτικών κτιρίων που κατασκευάστηκε το 1942 από τους Γερμανούς, Ο φάρος του Κάβο Μαλέα ένα στολίδι πρόσφατα ανακαινισμένος και χαρακτηρισμένος ως ιστορικό και διατηρητέο μνημείο της σύγχρονης ιστορίας, σε ένα θρυλικό ακρωτήρι σας περιμένει να τον επισκεφτείτε και να απολαυσετε το απέραντο γαλάζιο.

Είδατε περισσότερο